bierdopjeskatapult: flessen openen op z'n mancaves

Wat hebben je gebit, een aansteker en een tafelrand met elkaar gemeen? Je kunt met alle drie zaken je bierflesje openen. Maar ontdoppen doe je pas echt in stijl met een bierdopjeskatapult. 

Je kent ze wel: van die mensen die op een feestje bieropjes weg kunnen laten schieten als ware het champagnefleskurken. Twee keer met de aansteker bovenop het dopje van een vol bierflesje tikken, hand stevig om de fleshals, aansteker onder de (kartel)rand van de dop en ploppen maar! Mocht je daar nou niet zo handig in zijn en wil je toch graag in stijl die ene vlam van dienst zijn door haar bierflesje te openen, dan komt de bierdopjeskatapultopener goed van pas (en je bent meteen een mooi woord voor Wordfeud rijker).

V-kop

Zelfs iemand met twee rechterhanden kan dit maken. Wat hout, een boor, een schroef met een V-kop, een schroevendraaier, wat spijkers, een hamer en een metalen pin is alles wat je nodig hebt. De meest basale versie van de stellage zet je in elkaar met vier stukken hout en wat spijkers (zie tekening). Wie voor uiterlijk gaat kan het hout natuurlijk eerst het beste schuren en eventueel verven.

 tekening bierdopjeskatapult

Werparm

Vervolgens boor je gaatjes door de lange, rechtopstaande houtplankjes waar de metalen pin doorheen kan. Boor een gaatje met eenzelfde doorsnede door de ‘werparm’, zodat de pin hier ook door past. Het schroefje, dat onder het bierflessendopje van je favoriete biertje moet passen, draai je in het uiteinde van de ‘werparm’.

Bombs away!

En zo gaat dat in zijn werk. 

Weer eens wat anders dan je bierdoppen beveiligen

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *