Wij hebben in een eerdere aflevering een eigen bar gebouwd. Daarna hebben we er een tap aan toegevoegd en nu wordt het tijd om de bar te decoreren. We gaan een bier lamp maken, de bar beitsen, speakers ophangen en een eigen lichtbord maken met het Mancave logo. Zo gaat het er gezelliger uit zien en kunnen we binnenkort eens een feestje organiseren om de tap goed te testen en om ons zelfgebrouwen bier te proberen.

Een bier lamp maken

Om zelf een bier lamp te maken heb je het volgende nodig:

  1. Weerstandsdraad (of je kunt het met touw en brandmiddel proberen, maar dat ging bij ons slecht)
  2. Een instelbare voeding om de weerstandsraad te voorzien van elektriciteit.
  3. Verschillende bierflesjes
  4. (Ijs)koud water
  5. Draad
  6. Kroonsteentjes
  7. Las t-dozen
  8. Kabels
  9. Lampfitting
  10. Stekkeraansluiting

Je moet de onderkant van de bierflesjes er af halen (je kunt eventueel de scherpe randjes met een laagje lijm bedekken), dan trek je de lampfitting met kabel er doorheen en die maak je vast in de Las T-dozen. Je verbindt alle lampen parallel aan elkaar en maakt aan een uiteinde de stekker voor het stopcontact. Wees altijd heel voorzichtig wanneer je met hoge voltage werkt en raak nooit zomaar wat aan!

bier lamp

De bar beitsen

Om de bar te beschermen, gebruik we beits en geen lak. De reden is dat beits het vocht uit het hout naar buiten brengt, ook als er dus bier op valt. Met lak kan het vocht er niet in komen, maar als er een beschadiging ontstaat kan het vocht er wel in, maar moeilijk eruit. Je kunt er natuurlijk zelf ook voor kiezen om het te lakken, maar beitsen gaf een mooi kleurtje en bescherming.

Bar beitsen

Een eigen lichtbord maken

Met je eigen lichtbord, kan je natuurlijk je eigen bar een merk geven. In ons geval natuurlijk MANCAVE! Wij hebben een lichtbord gemaakt met behulp van plexiglas en hout die in de juiste vorm is gesneden met een lasersnijder. Aan de achterzijde plaatsen we een stuk hout met reflecterend materiaal, daarop het plexiglas en daarop het logo. Aan de zijkanten plaatsen we ledstrips die het allemaal verlicht.

Feestje in mancave

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .