Bestuur je zelfgemaakte WiFi lamp met je smartphone

Tegenwoordig heb je al steeds modernere apparaten in je huis. Bijvoorbeeld een lamp met verschillende kleuren die je via een afstandsbediening kan bedienen. Nu kan je deze WiFi lamp helemaal zelf maken, om hem vervolgens te bedienen met je smartphone.

Deze WiFi lamp straalt niet alleen licht uit, maar heeft ook nog andere functies. Hij kan namelijk veranderen van kleur, kleuren mixen, helderheid veranderen en je kan een timer instellen voor de duur van het licht. En dit alles kan worden gedaan met je smartphone.

Benodigdheden

WiFi lamp benodigdheden

Gereedschap

Schikken van de LEDs

Verbind de LEDs met de Linkit one, zoals beschreven staat op onderstaande afbeelding.

WiFi lamp LEDs

Arduino IDE

Zorg ervoor dat je allereerst Arduino IDE hebt gedownload. Daarna kan je hier een bestand downloaden waarin verdere informatie staat.

App

Installeer de Blynk app in de Google Play of iTunes Store. Maak vervolgens een account aan en zend een e-mail naar je e-mailadres. Na het ontvangen van de e-mail moet je de account ID kopiëren naar de app. In de app zal vervolgens een project zichtbaar worden met een slider en verschillende knoppen voor de besturen van de WiFi lamp.

Blynk app

Zeepoplossing

Nu heb je alle benodigdheden om de LEDs van een afstand te besturen. Vervolgens maak je de zeepoplossing, bestaande uit water en zeep. Met deze zeepoplossing moet het een melkachtige substantie worden. Daarnaast moet je de logo’s en merkkenmerken van zowel de pot als de deksel verwijderen en kan je zelf een design naar keuze maken.

Kartonnen doos

Verbind de Linkit one met de LEDs en plaats de LEDs en de Linkit one op de juiste manier in de kartonnen doos. Op de afbeelding hieronder zie je een van die mogelijkheden. Snij daarnaast op de plek van de LEDs een vorm uit voor de glazen pot. Zorg ervoor dat de ondergrond voor de glazen pot een stabiele ondergrond is. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je de doos niet helemaal dichtmaakt maar wat ruimte overlaat voor de USB kabel.

WiFi lamp kartonnen doos

Power

Het handigst is om een normale USB lader te gebruiken. Plug hier de USB kabel in en verbind de micro USB met het Linkit one board. Als dit allemaal is verbonden kan je de WiFi lamp bedienen met je smartphone.

WiFi lamp power

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned invalid data.