CamperkistAfbeelding

Het vakantieseizoen komt er weer aan! Er zijn talloze bestemmingen en manieren van reizen, maar vaak zitten er de nodige kosten aan verbonden. Gelukkig kunnen creatieve mancavers wel wat verzinnen om kosten te besparen en natuurlijk omdat het leuk is zelf iets te maken. Zo maakt mancaver Bertoaus, bekend van o.a. de Enhanced RattleGen LED Flashlight en de elektronicawerkplaats voor achter op de fiets, deze multifunctionele kamperkist.

Met de camperkist kan je binnen 1 minuut je mini MPV omtoveren in een mini-camper. Binnen 10 minuten kan je al de weg op met alles bij je voor een aangenaam weekendje camping of festival.

De kist bevat alle benodigdheden om te kamperen. Overal waar je wagen is heb je ook een potentiële overnachtingsmogelijkheid. Zij het in de stad of ergens in het wild, je kan er onopvallend verblijven.

De camperkist bevat de volgende inhoud:

  • Uittrekbare lade met 2 pits gastoestel, gasfles en ruimte voor pannen en voedsel.
  • Jerrycans met kraan, afwasbakje’s en ruimte voor bestek en borden.
  • Een zelfgemaakt 12V thermo-elektrisch ijskastje met deur.
  • De deksel van de kist is tevens een tafel.
  • Een 12V stroomverdeler kastje met USB.
  • Bergruimte voor 2 vouwstoelen en een vouwtafel.
  • Bergruimte voor verbanddoos, trekkabel, gevarendriehoek, etc.
  • Een vouwbed bodem 112cm breed en 190cm lang
  • De camperkist is 112cm breed, 70cm diep en 40cm hoog (met bedbodem 45cm)

Het bouwplan: stap 1

Stap1

Meet nauwkeurig de afmetingen van de kofferbak van de auto op. Maak de kist als een ‘flightcase’ constructie. Gebruik bijvoorbeeld lichtgewicht berken multiplex board en aluminium hoekprofiel balken. Gebruik popnagels om de constructie in elkaar te zetten.

Stap 2

Stap2

Aluminium op maat maken is precisiewerk, meet nauwkeurig en gebruik goed gereedschap. Boor de gaten in het aluminium eerst voor, voordat je in het hout gaat boren.

Stap 3

Stap3

De zijkanten van de keukenla zijn van 10mm dik multiplex. Maak de breedte van de lade volgens de breedte van het fornuis. Gebruik constructie lijm met schroeven voor sterke verbindingen. Houdt wat ruimte boven de het fornuis voor een steunbalk. Controleer de drukregelaar en de flexibele gasslang voor het installeren van het fornuis.

Stap 4

Stap4

Bepaal zelf wat je belangrijk vindt voor jou camperkist. Schaf de onderdelen aan voordat je de ontwerptekening van de indeling van de kist maakt.

Stap 5

Stap 5

Bouw een koel unit in met een isolerende wand en deur, als kleine koelkast voor koud bier.

Stap 6

Stap6

Maak aan de bovenzijde van de kist een uitklapbare bedbodem van drie planken die met scharnieren uitgeklapt kan worden.

Stap 7

Stap7

Plaats een luchtafvoerkoepel op het dak van de auto. Monteer een elektrische ventilator op de koepel om meer frisse lucht  te laten circuleren. Nu alleen nog gordijnen er in en je auto is een ideale kampeergelegenheid.

Klik hier voor uitgebreide instructies (in het Engels).

Nog een idee…

Erg leuk allemaal, maar je kunt ook de ruimte in je auto gebruiken om je eigen subwoofer er in te installeren. De jongen van de MANCAVE laten zien hoe je dat doet:

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .