Op Marktplaats valt letterlijk alles te vinden. Van groot tot klein, van gratis tot superduur, overal in Nederland. Iedereen kan zijn spullen te koop of te ruil aanbieden, en daardoor staat er heel veel schijnbare “rotzooi” op de website. Je zou door de bomen bijna het bos niet meer zien. De mannen van de Mancave zagen daar een uitdaging in: wat kan je met spullen die praktisch gratis op de Nederlandse advertentiewebsite staan? 

Challenge: een barbecue boot?

Eerst moet er bepaald worden wat de mannen gaan maken. Het einde van de zomer naderde toen Freek, Raoul en JanWillem deze challenge bedachten,  en dus wilden ze nog één keer echt goed barbecueën. En hoe maak je een goede barbecue nog beter? Precies, door hem op het water te houden! Dus ontwierpen ze een boot waar ze op konden barbecueën. Het ontwerp is als volgt: een buitentafel met een parasol en een barbecue erop, waar tonnen onder vastzitten zodat het drijft. Door de tonnen blijft de tafel drijven en wordt het barbecuën op het water een stuk comfortabeler ;). Niet zo moeilijk, wel zo goedkoop van Marktplaats te halen!

Het ontwerp van de barbecue boot. Zoals je ziet, hoeft het niet moeilijk te zijn!
Het ontwerp van de barbecue boot. Zoals je ziet hoeft het niet moeilijk te zijn!

Uitvoering

De echte uitdaging is dan natuurlijk om te kijken welke producten je zo goedkoop mogelijk kan halen, waarbij het van belang is dat alles nog bruikbaar is. Hout moet niet verrot zijn, je hebt het liefst een schone zitplek en het geheel moet natuurlijk blijven drijven. Dus gaan de drie beunhazen op stap om de perfecte (goedkope) spullen te vinden. De jacht is geopend!

En waar komen de mannen mee thuis? Precies datgene wat ze nodig hebben, voor net iets minder dan 100 euro! Ze bouwen van hout een stellage voor de tonnen om onderaan te hangen en de tafel verlossen ze van haar poten om haar makkelijker vast te maken.   Maak alles aan elkaar, plaats een parasol in het midden en voilà, de barbecue boot is af! Breng hem te water en geniet van het goeie weer, doorgebakken vlees en natuurlijk een biertje op zijn tijd!

 

De barbecue boot wordt als hij helemaal af is te water gebracht.
De barbecue boot wordt als hij helemaal af is te water gebracht.

Check de video hieronder voor het volledige bouwproces of kijk hem op Youtube!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!