Baas boven baas: de Elder Scrolls-mancave

Inmiddels heeft iedere man een mancave. Of hij is op z’n minst bezig deze te creëren. Toch? Maar je hebt natuurlijk mancaves en mancaves. Tyler Kirkham van 32 heeft een ruimte van de laatste categorie. Hij maakte misschien wel de ‘cave der caves’: hij spendeerde maar liefst 50.000 dollar aan een heuse Elder Scrolls-cave in zijn kelder.

The Elder Scrolls is een serie computergames (RPG) die al zo’n twintig jaar loopt. De laatste editie (The Elder Scrolls: Online) kwam in 2014 uit. Over de hele wereld zijn er veel fans van de serie, die zich graag in de fantasiewerelden onderdompelen en epische gevechten leveren.

ElderScrolls3

Z’n vrouw Jill had misschien liever een zwembad in de tuin gehad, maar Tyler hield vol. Het resultaat is zonder overdrijven geweldig. Harnassen, een laboratorium met middeleeuwse toverdrankjes en een badkamer met waterval en klimop die alleen al 15.000 euro kostte. En wat te denken van een geheime deur die opent als je aan een boek trekt?

Alle details uit The Elder Scrolls

Natuurlijk vind je in deze mannengrot van 140 m2 ook zwaarden, een oude kruisboog, geweien, hoorns en middeleeuwse helmen die uit verschillende Europese landen vandaan komen. De ruimte bevat een pooltafel en een uitgebreide home-entertainmentset waarop de game gespeeld kan worden. De keuken is helemaal in Old World-stijl en de muren zien eruit alsof ze een drakenaanval hebben weerstaan. Er is een ongekende aandacht voor details. Tyler zegt dat hij veel screenshots uit de game heeft genomen en die zo nauwkeurig mogelijk heeft nagebouwd.

Tyler is striptekenaar van beroep. Zijn mancaveproject begon in 2012 en werd vorig jaar afgerond met de aanleg van de badkamer, waarvoor hij eerst weer een tijdje moest sparen. Tyler kreeg hulp van zijn vader, die aannemer is. Die had eerst zo z’n bedenkingen bij het project, maar is inmiddels helemaal om en wil de kelder steeds aan vrienden laten zien. Ondertussen is zijn vrouw Jill ook best wel blij met de Elder Scrolls-kelder. Ze heeft zelfs meegeholpen met de realisatie. Al had het van haar wel iets minder geld mogen kosten.

Uitbreidingen

Details uit de laatste game in de serie (Online uit 2014) zijn nog niet in Tylers mancave verwerkt. Hij verwacht in de toekomst dan ook nog wel het een en ander aan uitbreidingen. Als hij de tijd, de ruimte en het geld er nog voor kan vinden. Tyler moet z’n tijd verdelen tussen zijn werk en zijn jonge gezin – hij heeft een zoontje van één – maar brengt zijn ‘mannentijd’ graag door in zijn mancave met zijn broer én de game.

ElderScrolls1

Naar eigen zeggen zou hij het in het echt niet lang uithouden in de wereld van The Elder Scrolls. ‘Ik zou dan hopen dat ik een magiër was, dat zou mijn enige kans op overleven zijn!’

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .