Peterbilt model truck 1:4

Zoals jullie weten, zijn we hier bij Mancave gek op RC trucks. Zeker als het gaat om het echte werk. Natuurlijk zijn RC trucks op schaal 1:14 prachtig, maar het wordt pas echt mooi als we het hebben over schaal 1:4. Daar kun je gewoon zelf een ritje op maken!

Geïnspireerd door een Nederlander

Ja hoor, hebben we een megacoole RC truck 1:4 gevonden, is hij gebouwd door een Italiaan die geïnspireerd werd door een Nederlander… Luca Bordin uit het Italiaanse waterdorp Venetië zag op YouTube een video van een Nederlandse gast die een 1:4 model had gebouwd en daarmee door het park reed. Dat wilde hij ook! Nu was Luca altijd al behoorlijk fan van de trucks die het Amerikaanse merk Peterbilt maakt, dus de keuze voor het merk was snel gemaakt. Uiteindelijk koos hij voor het type Peterbilt 359.

 

Foto: Mick / Lumix (flickr)

Alles met de hand gemaakt

Het grote probleem bij het bouwen van een RC truck op schaal 1:4 is dat er meestal geen bouwpakketten voor zijn. Dat betekent dat je alles met de hand moet (laten) maken. Alles. Luca liet zich daar niet door tegenhouden, zoals een echte mancaver betaamt. Hij begon met de cabine van de truck. Die maakte hij van een houten frame en het dashboard maakte hij van glasvezel. Ter versteviging gebruikte hij twee ijzeren pijpen van 60×30 mm en 1,5 mm dik, zodat de cabine tegen een stootje kan. De motor is 750W/36V en het stuurmechanisme heeft hij afgekeken bij karts. Slim! Zelfs de claxon is op maat gemaakt met een minicompressor van 12V onder de motorkap die tot wel 10 bar druk levert voor de duotoon claxon. Ook aan de details is gedacht: Luca heeft een kleine rookmachine onder het frame gemaakt, zodat er ook echt rook uit de uitlaat komt!

En dit kun je ermee!

Na meer dan 2.000 uur zwoegen en ploeteren was de Peterbilt 359 helemaal af. En eerlijk is eerlijk: wat een supercool ding is het geworden! Ruim 5 meter lang, een meter hoog en 250 kg zwaar inclusief trailer. Daar doe je het voor, toch? Oké, het is leuk dat je er ook een Coca Cola-kersteffect mee kunt creëren, maar je kunt er nog veel meer mee. Hier een kleine demonstratie:

Of je gebruikt hem om je SUV te slepen bij motorpech:

Het mooiste is natuurlijk dat je zelf kunt rondrijden op je RC Truck. Maar alsjeblieft Luca, doe dan niet van die rode Crocs aan terwijl je op die übermannelijke truck rijdt!

 

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *