Wings
Lego wings

Je hebt vast en zeker al wel eens iets gemaakt met LEGO Mindstorms. Of misschien zocht je nog naar een goede reden om je vrouw/vriendin te overtuigen dat je toch wel zo’n redelijk prijzig setje gaat aanschaffen. Nou, die reden hebben we hier voor je. Vertel haar maar dat je modieuze engelenvleugels voor haar gaat maken die automatisch kunnen bewegen. Wedden dat ze heel erg blij is als je met dit project aan de slag gaat?

Meer microcontrollers in mode

Ja, hier bij Mancave zijn we behoorlijk fan van LEGO Mindstorms. Logisch natuurlijk, want je kunt er van alles mee maken op een modulaire manier. Maar eerlijk is eerlijk, we zijn ook wel fan geworden van modeontwerpster Anouk Wipprecht. Als haar gevraagd wordt wat er mist in de modewereld dan antwoordt ze: ‘microcontrollers’. Een vrouw naar ons hart!

Anouk combineert mode met techniek en interactief design. Door deze elementen op een ongebruikelijke manier te combineren zorgt ze ervoor dat haar creaties opvallen. Zoals de futuristische spinnenjurk die ze ontwierp. Maar ook met haar nieuwe creatie gooit ze hoge ogen. Ze heeft namelijk van LEGO Mindstorms vleugels gemaakt die reageren zodra er iemand in de buurt komt. Hoe vet!

Met of zonder sensoren

De LEGO wings zijn voornamelijk gemaakt van onderdelen van LEGO Mindstorms EV3 en LEGO Technic. Je kunt ervoor kiezen om ze te laten reageren als er een object dicht bij de drager komt. Dan heb je de Mindstorms infraroodsensor of ultrasonische sensor nodig. Daarnaast kun je de vleugels handmatig activeren via de EV3 Brick.

In een paar uur tijd kun je volgens Anouk dit project in elkaar zetten. Waarmee je natuurlijk jezelf een plezier doet, want je hebt weer iets leuks om aan te werken, maar ook je wederhelft en/of kind(eren). Doe je ding!

Bekijk hier hoe de vleugels er in de praktijk uitzien:

Deze onderdelen van Mindstorms EV3 heb je nodig:

  • 1 EV3 Brick (je controlecenter en accu voor je robot)
  •  1 EV3 Rechargeable Battery Unit (of het 6 AA pack, dat kan ook)
  •  1 EV3 Infraroodsensor
  •  3 kabels (met aangepaste RJ12 connectors)
  •  2 EV3 Medium Motors
  •  1 EV3 XL Motor

Voor de vleugels zelf (oftewel: de LEGO-veren) heb je nog wat andere onderdelen nodig. Welke dat precies zijn en hoe je alles in elkaar zet, dat kun je lezen op de Instructable van dit project. Veel plezier!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *