Rick bij zijn miniatuur Fata Morgana

Mijn naam is Rick van Riel en ik ben 19 jaar. Al eerder schreef ik voor Mancave een blog over mijn Efteling-attracties in miniatuur waarop ik toen vele leuke reacties heb mogen ontvangen! Echter is dit al weer even geleden, dus het leek mij hoog tijd voor een flinke update.

Fata Morgana in miniatuur

In mijn vorige blogpost schreef ik al uitgebreid over mijn Fata Morgana miniatuur project. Op mijn 14e ontstond het onschuldige idee een model te bouwen van de welbekende attractie uit de Efteling, toen nog nietsvermoedend dat ik hier uiteindelijk vier jaar aan zou werken! Het idee groeide uit tot een volledig werkende maquette van de attractie, inclusief de vele bewegende decors met alle figuratie. De complete ontwikkeling en het resultaat van dit bijzondere project heb ik samengevat in de onderstaande video-compilatie.

WitchWorld

Afgelopen schooljaar heb ik stage gelopen bij WitchWorld, een organisatie die zich bezighoudt met de ontwikkeling van haar eigen themapark. Op hun uitnodiging heb ik mijn Fata Morgana maquette een jaar lang geëxposeerd op hun kantoor aan de Rabotoren in Almere. Ter inspiratie voor alle stagiaires en voor een groep studenten die als examenopdracht de vele schitterende figuraties voor de decors vervaardigd hebben!

Daarnaast heb ik mij beziggehouden met het uitwerken van verschillende concept-ontwerpen voor één van hun attracties en het maken van een opzetje voor een mechanische spin.

Meer attracties in miniatuur bij de Mini-Efteling

Naast mijn Fata Morgana project heb ik de afgelopen jaren ook verschillende dingen gebouwd in samenwerking met de Mini-Efteling Nieuwkuijk. De Mini-Efteling is een groep jongeren die hun eigen “mini attractieparkje” runt en iedere zaterdag rondleidingen verzorgd voor kinderfeestjes. Voor hun nieuwe Sprookjestuin heb ik o.a. de Dansende Schoentjes gebouwd, meegewerkt aan de techniek voor hun versie van Langnek en ik heb een viertal mechanische trollen gebouwd waarover meer te zien is in onderstaande video’s en foto’s.

Afgelopen zomer werd de Mini-Efteling Sprookjestuin feestelijk geopend door niemand minder dan Henny Huisman!

Plannen voor nieuwe projecten heb ik op dit moment nog niet, wel zou het mij erg leuk lijken om in de toekomst zelf eens iets te ontwerpen en dit vervolgens te realiseren. De combinatie tussen techniek en creativiteit is iets wat mij heel erg aanspreekt. Ik hoop hier dan ook ooit mijn werk van te kunnen maken!

Meer over mijn werkstukken is te zien op mijn Youtube-kanaal en mijn Facebookpagina. En heb je opmerkingen, vragen of tips, laat dan gerust een reactie achter.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .