ASURO

ASURO, voluit ‘Another Small and Unique Robot from Oberpfaffenhoen. Grappige jongens, die robotmakers. Het toffe van de ASURO is dat hij zowel door de wetenschap gebruikt wordt als door hobbyisten zoals wij. En volgens de makers is de ASURO bijna volledig gemaakt van standaard onderdelen. En dat terwijl er helemaal niks standaard is aan het in huis hebben van een robot.

Ben je op zoek naar een mindblowing ervaring dan bouw je natuurlijk je eigen robot (als je snel bent pak je het bouwpakket uit de daily deal van onze vrienden van Conrad). Als je hem klaar hebt programmeer je de robot en laat je ‘m doen wat jij wilt. Appeltje eitje.

Geen toekomstmuziek

Dit is dus geen toekomstmuziek. De ASURO biedt je een groot programmeerbaar platform en met dito functies en uitbreidingsmogelijkheden. En allemaal in de palm van je hand. Omdat ik zelf nieuw ben in de wereld van robotics, vond ik het handig om te weten dat je op internet allerlei te gekke programma’s, handleidingen en zelfs voorgeprogrammeerde samples vindt. Kun je mooi mee aan de slag.

In huis hebben

Laat je trouwens niet afschrikken door de bescheiden grootte van de ASURO. Als je weet wat deze mini-transformer allemaal in huis heeft dan snap je waarom hij zo populair is. Hou je vast, hier zijn de belangrijkste feiten op een rijtje: een Atmel RISC-processor, twee onafhankelijk bestuurbare motoren, een optical line-tracer, zes botsingsensoren, twee odometers (ook wel bekend als afstandmeters), drie indicatie led’s en een IR-interface voor programmering en besturing via je pc.

http://www.youtube.com/watch?v=25WaKtTpuWU

 

Indruk maken

Dat is een mondvol. Als je dat nou even uit je hoofd leert en op feestjes een beetje achteloos opsomt, maak je in elk geval een onuitwisbare indruk. En als er dan een slimmerik bij is die roept: “Oh, je bedoelt dat Lego Mindstorms waar mijn zoontje mee speelt”, dan kun je hem direct pareren. Lego is namelijk speelgoed, ASURO is serious business. Hij is namelijk ontwikkeld door DRL, ook wel bekend als de Duitse ruimtevaartorganisatie. Kijk, dan hebben we het ergens over.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *