Arjans DIY Boombox

Heb je net als Arjan nog een set mooie speakers thuis liggen waar je niets meer mee doet? Aarzel dan niet en lees deze blogpost: hij bouwde er namelijk een mooie portable boombox van en legt hier uit hoe hij dat deed!

“Ik had al een hele tijd een set speakers liggen waar ik niet vanaf kwam, dus heb ik op een gegeven moment maar besloten om er zelf een zo compact en licht mogelijk kistje voor te bouwen. De uiteindelijke afmetingen van de boombox zijn 44 x 27 x 20 cm en hij weegt een kleine tien kilo. Binnenin zit een 7Ah accu waar de box makkelijk 6 à 7 uur op kan spelen zonder op te laden. Dat opladen kan overigens makkelijk dankzij met de 12V-aansluiting aan de achterkant van het kistje. Om eventueel de accu te vervangen kan het achterste middenstuk losgeschroefd worden.

Boombox2

De speakerruimtes zijn afgesloten van het deel waar de radio en accu zitten. Dat is om de geluidskwaliteit te verbeteren, al is die uiteraard al hoogstaand door de Rockford Fosgate T1683-speakers die erin zitten.

Mogelijkheden

Met deze box kan ik muziek streamen, bijvoorbeeld vanaf mijn telefoon via Bluetooth. Ook kan ik door middel van een raamantenne in de kist naar de radio luisteren en uiteraard muziek afspelen via USB en AUX. Ik heb gekozen voor een radio zonder cd-loopwerk i.v.m. het formaat van deze radio.

Ik denk dat dat wel zo’n beetje de basisinfo is. Mochten er vragen zijn hoor ik het graag hieronder in de comments. Ik hoop dat jullie het wat vinden, al ben ik er nog niet helemaal klaar mee; ik wil nog wat kleine details aanbrengen!”

Vind je dit een gaaf project? Laat het Arjan weten; klik op “like/vind ik leuk” en geef ‘m een G+je! De blog-het-zelver van het project met de meeste likes/plusjes wint €50,- Conrad-shoptegoed.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *