Arduino verovert de muziekwereld!

Muziek is overal te vinden. Of je nou zelf een instrument speelt, radio luistert, televisie kijkt, in een restaurant of in de wachtkamer bij de tandarts zit. Maar hoe vet zou het zijn om zelf een origineel instrument te maken?

We dromen er allemaal wel eens van om een grote arena-rockster te zijn die cock-moves uitvoert op zijn gitaar. Maar laten we maar eerlijk zijn, wat zulke carrières betreft spelen we allemaal een beetje tweede viool. Er is bovendien een nieuwe manier om origineel te zijn. Wij hebben een aantal mancaver’s gevonden die hun eigen instrumenten hebben gemaakt met hulp van Arduino.

Pianist vindt zichzelf opnieuw uit

Wat te denken van het kekke Rubiks kubus-achtige pianootje in onderstaand filmpje? Gemaakt door een droevige pianist die zijn tranen over de witte en zwarte toetsen van zijn vleugel plengde. Snappen wij wel. Met al die witte en zwarte toetsen en gewichtige klanken oogt de wereld nu eenmaal grijs. Dus maakte hij met hulp van Arduino dit gekleurde luchtige xylofoon-achtige pianootje.

Beste jaren tachtigproduct

De pianist leefde nog lang en gelukkig. Zijn rugpijn was ook meteen over, want dat instrument ging wat makkelijker dan een vleugel mee naar concerten. Maar nu verder naar de overtreffende trap van zowel het keyboard als de gitaar: de keytar. Een introductie lijkt ons overbodig, want we hoeven niemand te vertellen dat de keytar te boek staat als hét beste product van de jaren tachtig. Een mancaver herdoopte zijn creatie toepasselijk tot de DIY-tar, en hij maakte het met ondermeer een knop van een Playstation-controller.

Arduino maakt gitaar overbodig

Arduino bewijst maar weer eens zijn waarde in onderstaand filmpje. Elke Mancave-lezer weet dat wij zwaar idolaat zin, maar ditmaal heeft Arduino zichzelf overtroffen. Het blijkt namelijk heel goed mogelijk om gitaar te spelen zonder dat er ook maar een gitaar in de buurt is. Als je gaat kijken weet je binnen twee minuten hoe je zo’n gitaar maakt én hoe die klinkt. Tip: ook handig voor air guitar-wedstrijden.

Lichtshow verpakt in schilderij

Als je nou geen zin of tijd hebt om je eigen instrument te bouwen, kun je ook je eigen visualisaties bij muziek maken. Zeker als je nog steeds tegen die cheap ass beelden van Windows media player zit aan te kijken. De mancaver verantwoordelijk voor onderstaand filmpje deed dat tot voor kort geleden namelijk wel. Hij besloot om een interactief schilderij en muziek-visualisator ineen te maken. Het kickass resultaat bestaat uit Arduino, een stereo spectrum analyzer en welgeteld 49 ledlampjes (en dit is de code).

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *